Wat is het kunst & cultuurweekend

Het kunst- en cultuurweekend is een tweedaags evenement in het eerste weekend van mei (dit jaar 18 en 19 september). Rond de 50 kunstpunten nemen jaarlijks deel aan dit evenement. Bij de kunstpunten exposeren kunstenaars met een grote diversiteit aan werk zoals schilderijen, foto's, keramiek, beeldhouwwerk en glaskunst. Veel kunstenaars komen uit Dalfsen en omstreken. Ook exposeren jaarlijks steeds meer kunstenaars die niet uit Dalfsen komen. Ieder jaar wordt er een gids uitgebracht waarin alle kunstpunten vermeld staan. Deze is gratis en verkrijgbaar bij de deelnemende kunstpunten en op veel plekken in Dalfsen, Lemelerveld, Oudleusen, Nieuwleusen en Hoonhorst. Meer voorraad is er bij de centrale verspreidingspunten, hieronder vermeld. Het evenement trekt veel bezoekers uit heel Nederland. Bekijk de filmpjes van voorgaande jaren voor een goede indruk van ons evenement!

 

De gids van 2021 kun je online bekijken:


Kunst- & cultuurweekend 2021

op 18 en 19 september

VLAG & WIMPEL | WIJ VIEREN FEEST!

Want vorig jaar bestonden we 15 jaar en dit jaar organiseren wij het kunst- & cultuurweekend voor de 15e keer!  Wij zijn trots dat wij er ieder jaar weer in slagen om samen met de kunstpunten en kunstenaars een prachtige tentoonstelling op te zetten. Voor veel kunstliefhebbers zijn wij inmiddels een begrip en de bezoekers komen niet alleen uit Dalfsen en omstreken maar uit het hele land. Dit jaar deden 46 kunstpunten mee en op de meeste kunstpunten exposeren meerdere kunstenaars. Het is onmogelijk om in twee dagen alle kunstpunten te bezoeken. Daarom is er onze gids, zodat er een keuze gemaakt kan worden en een eigen route kan worden samengesteld.

 

De opkomst was enorm en wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend vol met blije gezichten! Dat doet een mens goed. Kunstenaars hebben duidelijk niet stil gezeten en hebben weer prachtig werk laten zien. En de reacties vanuit het publiek werkt vast en zeker heel motiverend.

 

Ook voor ons, want vol goede moed starten wij binnenkort weer met de planning voor het eerste weekend van mei in 2022. Zien wij jou dan ook weer?

 

Hartelijke groet van ons bestuur en werkgroep:

Carla, Wendel, Antje, Willie en Paulien Graag bedanken wij onze sponsoren!

Het kunst-& cultuurweekend wordt mogelijk gemaakt door onze adverteerders en natuurlijk door alle enthousiaste deelnemende kunstpunten en kunstenaars. Zonder hun medewerking is een weekend van deze omvang niet mogelijk. 

 

Denk aan onze ondernemers en koop niet elders wat je hier kunt vinden!


Film 2018

Kijk hier naar een mooie impressie van het weekend in 2018 gemaakt door Adriaan Holsappel.

Film 2019

In 2019 is er een film gemaakt door  Adriaan Holsappel en Vechtdal Leeft, bekijk ze hieronder.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogteblijven van laatste ontwikkelingen en nieuws?

 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!