Wat is het kunst & cultuurweekend

Het kunst- en cultuurweekend is een tweedaags evenement in het eerste weekend van mei. Dit jaar namen 51 Kunstpunten deel aan dit evenement. Zowel inmiddels bekende punten als nieuwe punten. Bij de kunstpunten exposeerden kunstenaars met een grote diversiteit aan nieuw werk zoals schilderijen, foto's, keramiek, beeldhouwwerk en glaskunst. Veel kunstenaars komen uit Dalfsen en omstreken. Ook exposeren jaarlijks steeds meer kunstenaars die niet uit Dalfsen komen. Ieder jaar wordt er een gids uitgebracht waarin alle kunstpunten vermeld staan. Deze is gratis en verkrijgbaar bij de deelnemende kunstpunten en op veel plekken in Dalfsen, Lemelerveld, Oudleusen, Nieuwleusen en Hoonhorst. Het evenement trekt veel bezoekers uit heel Nederland en loopt in de duizenden. Bekijk de filmpjes van voorgaande jaren voor een goede indruk van ons evenement!

 


Kunst- & cultuurweekend 2023 op 6 en 7 mei

Wij zijn trots dat wij er ieder jaar weer in slagen om samen met de kunstpunten en kunstenaars een prachtige tentoonstelling op te zetten. Voor veel kunstliefhebbers zijn wij inmiddels een begrip en de bezoekers komen niet alleen uit Dalfsen en omstreken maar uit het hele land. In 2023 namen 51 kunstpunten mee en op de meeste kunstpunten exposeerden meerdere kunstenaars. Het is onmogelijk om in twee dagen alle kunstpunten te bezoeken. Daarom is er onze gids, zodat er een keuze gemaakt kan worden en een eigen route kan worden samengesteld.

Op naar volgend jaar!Graag bedanken wij onze sponsoren!

Het kunst-& cultuurweekend wordt mogelijk gemaakt door onze adverteerders en natuurlijk door alle enthousiaste deelnemende kunstpunten en kunstenaars. Zonder hun medewerking is een weekend van deze omvang niet mogelijk. 

 

Denk aan onze ondernemers en koop niet elders wat je in de buurt kunt vinden!


Film 2018

Kijk hier naar een mooie impressie van het weekend in 2018 gemaakt door Adriaan Holsappel.

Film 2019

In 2019 is er een film gemaakt door  Adriaan Holsappel en Vechtdal Leeft, bekijk ze hieronder.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogteblijven van laatste ontwikkelingen en nieuws?

 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!