Spelregels en aanmelden kunst- en cultuurweekend  -  18 en 19 september 2021

Het kunst- en cultuurweekend 2021 van Stichting -kunst om dalfsen- vindt plaats op 18 en 19 september. Het thema "vlag & wimpel" zal de bindende factor zijn tussen de kunstpunten. De deelnemende kunstpunten en kunstenaars zijn geheel vrij om wel of niet op eigen wijze invulling te geven aan het thema. Dat kan natuurlijk individueel maar er zou bijvoorbeeld ook gedacht kunnen worden aan onderlinge samenwerking. Wij hopen samen met jullie wederom een mooie gids samen te stellen voor het kunst- en cultuur weekend!

18 en 19 September is het laatste weekend van de WAK (week van de amateurkunst). Een uitgelezen kans om als deelnemer van het kunst- en cultuurweekend in te haken op hun activiteiten. 

De WAK wordt georganiseerd van 11 t/m 18 september 2021.

 

De mogelijkheden zijn legio:

Organiseer bijvoorbeeld een workshop tijdens de WAK en exposeer in het kunstweekend en open de deuren alvast tijdens de WAK. 

 

Let op: Wij hopen natuurlijk allemaal dat het in september kan, maar we zullen een slag om de arm moeten houden. Mochten wij als organisatie twijfels hebben en van mening zijn dat het beter is het evenement te annuleren, dan laten wij dat in augustus weten. Voordat onze gids gedrukt gaat worden. 

Je kunt je aanmelden als KUNSTPUNT


Voorwaarde voor deelname als kunstpunt is dat u zich in de gemeente Dalfsen bevindt, of in ieder geval in de buurt van de grens van de gemeente. Alle kunstpunten vermelden wij in een handzame gids. De kosten hiervoor zijn 55,- . Naast dat je kunstpunt wordt opgenomen in de gids, staat je kunstpunt gedurende 1 jaar vermeld op deze site. Het digitaal versturen van het formulier is bindend, de factuur ontvang je eind april. Het formulier vind je onderaan deze pagina: "Aanmeldformulier kunstpunt". Na aanmelding ontvang je een bevestiging via email. Je wordt dan gevraagd om tekst, max 50 woorden en liefst meerdere foto's aan te leveren. Indien je de bevestigingsmail niet ontvangt, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens of stuur rechtstreeks een berichtje naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

 

Onze "spelregels" staan hieronder vermeld.

 

Deelname door bedrijven als kunstpunt wordt wederom enorm gewaardeerd. Bij deelname als commercieel bedrijf aan het kunstweekend dient deze naast kunstpuntvermelding ook een advertentie van minimaal 1/3 pagina te plaatsen.

 

Je kunt zich aanmelden als deelnemend KUNSTENAAR bij een kunstpunt


Je gaat exposeren bij een kunstpunt dat deelneemt aan het kunst- en cultuurweekend en je wilt zelf als kunstenaar ook een stukje in de gids plaatsen. De kosten hiervoor zijn 55,-. Je geeft aan bij welk kunstpunt je exposeert in het aanmeldingsformulier, je wordt dan opgenomen in de gids bij het betreffende kunstpunt en staat gedurende een jaar op deze site. Als het kunstpunt zelf genoemd wil worden in de gids dan dient het kunstpunt zich apart aanmelden (zie hierboven). Wij zorgen ervoor dat jouw stukje in de gids bij het betreffende kunstpunt wordt vermeld. Het versturen van het formulier onderaan deze pagina is bindend, de factuur ontvangt u eind april.

 

Het formulier vind je onderaan deze pagina: "Aanmeldformulier kunstenaar". Na aanmelding ontvang je een bevestiging via email. Je wordt dan gevraagd om tekst, max 50 woorden en liefst meerdere foto's aan te leveren. Indien je de bevestigingsmail niet ontvangt, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens of stuur rechtstreeks een berichtje naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

 

Je hoeft als kunstenaar niet te wonen in de gemeente Dalfsen. 

 

Je kunt natuurlijk ook meedoen als kunstenaar zonder dat u een stukje in de gids zet. Dan hoef je  je hier niet aan te melden en kun je zelf contact opnemen met een kunstpunt. Je wordt dan niet met naam en werk opgenomen in de gids en de website.

 

Je bent kunstenaar, wilt graag deelnemen maar je hebt nog geen plek ergens?


Stel je bent kunstenaar en je wilt graag deelnemen aan ons kunst- en cultuurweekend maar....je hebt nog geen plek waar je kunt exposeren. Dat kan natuurlijk. Mail dan je naam en een paar afbeeldingen van je werk met een berichtje naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

Wij hebben halverwege februari wel inzichtelijk welke kunstpunten meedoen en waar eventueel nog ruimte is voor exposanten. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact.

Belangrijke Data


15 mei 2021

Wil je meedoen met het kunst- en cultuurweekend 2021? De uiterlijke aanmelding- en aanleverdatum van tekst en beeld is 15 mei 2021

Indien je vragen hebt, stuur dan een mail naar: meiweekend@kunstomdalfsen.nl

 

Data van drukproefcontrole en Feelgood bijeenkomst.

Bij de drukproefcontrole kun je zelf je "stukje" in de gids controleren. Gewenste wijzigingen zullen worden uitgevoerd en je krijgt via e-mail een nieuw proefje toegestuurd. De Feelgoed bijeenkomst is er om elkaar voor het weekend te ontmoeten en dan worden ook de gidsen, posters en banners uitgedeeld.

Locatie en tijden wordt nog bekend gemaakt via de nieuwsbrief. Deze ontvang je als je je inschrijft voor deelname aan het kunst- & cultuurweekend 2021.

 

Overzichtstentoonstelling


Net als in 2019 zullen wij in 2021 een overzichtstentoonstelling samenstellen en inrichten in de Westermolen in Dalfsen.

Deelnemers worden hier tzt over geïnformeerd.

Spelregels


 • Voordat je tekst en beeld aanlevert dien je je aan te melden via onderstaand aanmeldformulier.
  Je ontvangt een bevestiging van ontvangst. Krijg je die niet? Stuur dan even een email.
 • Uitsluitend foto's van jouw werk, niet van jezelf. Het mogen dus meerdere foto's zijn. Wij maken daar dan een keuze uit.  Liefst als losse afbeeldingen (.jpg) en minimaal 300 dpi of bestand van minimaal 1 mb per foto.
 • Maximaal 50 woorden in de tekst. Houd de tekst kort en bondig en maak het informatief voor de lezer. Wat kan de lezer verwachten op jouw kunstpunt of van jouw werk? 
 • Je bent vrij om zelf te zorgen voor eventuele muzikale omlijsting. Communiceer dit onderling zodat de muziek eventueel kan rondreizen als het ware.
 • Ga je de pers inlichten of uw kunst(punt) promoten? Prima! Hoe meer PR hoe beter! Wil je zo vriendelijk zijn de Stichting -kunst om dalfsen- te vermelden, liefst met vermelding van website? Dan profiteren we er met z'n allen van!
  LET OP: Dalfsennet stelt het niet op prijs dat iedereen afzonderlijk berichten gaat sturen. Dus daar zorgen wij zelf voor.
 • Er komt GEEN herinneringsmail voor het aanleveren van de tekst; op 15 mei dient alles ingeleverd te zijn. 
 • Verder dient nog opgemerkt te worden dat een externe werkgroep de meibrochure controleert op spelling en interpunctie. Het kan zijn dat er dus tekstuele of grammaticale aanpassingen worden gedaan. Hoe je eigen stukje er uiteindelijk uit komt te zien, kun je komen beoordelen tijdens de drukproefcontrole (datum en plaats worden later gecommuniceerd).
 • Aangeleverd (beeld)materiaal wordt met zorg behandeld en zal worden gebruikt in de gids en op onze website. Heb je vragen of opmerkingen omtrent het gebruik van uw beeldmateriaal, dan horen wij het graag.
 • Verras de bezoeker met nieuw werk!
 • Indien je je aanmeldt voor het meiweekend, geef je ons toestemming om jou op de hoogte houden van nieuws via onze digitale nieuwsbrief.
 • Tot slot nog een organisatorische mededeling. De kunstpunten zijn degenen die de ruimte bieden voor de kunstenaar om te exposeren. Zij bespreken eventuele mogelijkheden met de deelnemende exposanten en eventuele kosten. Het is niet de bedoeling dat de exposant gaat bepalen wat er bij een kunstpunt gebeurt. De exposant MAG exposeren. Overleg goed met elkaar en wees duidelijk. 
 • Indien er vragen zijn, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.
 • Indien je je aanmeldt gaan wij uit van deelname. De factuur volgt in oktober 2021.

LET OP


Belangrijk voor kunstpunten! Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet is er de afgelopen jaren gesproken over het (brand)veilig gebruik van tenten voor evenementen. De onduidelijkheid bij organisatoren, tentenleveranciers, brandweer en gemeenten waren aanleiding om landelijk beleid te maken voor (brand)veiligheid van tenten voor evenementen. De brandweer Dalfsen heeft voor u de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Indien je je aanmeldt, krijg je meer informatie over de eisen mbt brandveiligheid van tenten die gebruikt worden bij evenementen. Je bent als kunstpunt zelf verantwoordelijk hiervoor.
Stichting - Kunst om Dalfsen - geeft hierbij aan dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk kan worden gesteld voor het gebruik van tenten/overkappingen e.d.