Aanmelding kunst- en cultuurweekend  -  1 en 2 mei 2021

Het kunst- en cultuurweekend 2021 van Stichting -kunst om dalfsen- vindt plaats op 1 en 2 mei. Het thema "vlag & wimpel" zal de bindende factor zijn tussen de kunstpunten. In 2020 is het kunstweekend niet doorgegaan vanwege de uitbraak van het Corona-virus eerder dat jaar. Ook voor 2020 was het thema "Vlag & Wimpel" en dat blijft zo voor 2021. Het wordt .nl de 15e keer dat wij het weekend organiseren met z'n allen. En daar mag voor gevlagd worden!!

De deelnemende kunstpunten en kunstenaars zijn geheel vrij om wel of niet op eigen wijze invulling te geven aan het thema. Dat kan natuurlijk individueel maar er zou bijvoorbeeld ook gedacht kunnen worden aan onderlinge samenwerking. Wij hopen samen met jullie wederom een mooie gids samen te stellen voor het kunst- en cultuur weekend!

Je kunt je aanmelden als KUNSTPUNT

De kosten hiervoor zijn 55,- . Je kunstpunt wordt dan opgenomen in de gids en staat op deze site tot gedurende een jaar. 

Het aanmeldformulier komt in november online.

 

Deelname door bedrijven als kunstpunt wordt wederom enorm gewaardeerd. Bij deelname als commercieel bedrijf aan het kunstweekend dient deze naast kunstpuntvermelding ook een advertentie van minimaal 1/3 pagina te plaatsen.

 

Je kunt zich aanmelden als deelnemend KUNSTENAAR bij een kunstpunt

Je gaat exposeren bij een kunstpunt en je wilt zelf als kunstenaar ook een stukje in de gids plaatsen. De kosten hiervoor zijn 55,-. Je geeft aan bij welk kunstpunt je exposeert in het aanmeldingsformulier, je wordt dan opgenomen in de gids bij het betreffende kunstpunt en staat gedurende een jaar op deze site. Als het kunstpunt zelf genoemd wil worden in de gids dan dient het kunstpunt zich apart aanmelden (zie hierboven). Wij zorgen ervoor dat jouw stukje in de gids bij het betreffende kunstpunt wordt vermeld.

 

Het aanmeldformulier komt in november online.

 

Je kunt natuurlijk ook meedoen als kunstenaar zonder dat u een stukje in de gids zet. Dan hoef je  je hier niet aan te melden en kun je zelf contact opnemen met een kunstpunt. Je wordt dan niet met naam en werk opgenomen in de gids en de website.

Je bent kunstenaar, wilt graag deelnemen maar je hebt nog geen plek ergens?

Stel je bent kunstenaar en je wilt graag deelnemen aan ons kunst- en cultuurweekend maar....je hebt nog geen plek waar je kunt exposeren. Dat kan natuurlijk. Mail dan je naam en een paar afbeeldingen van je werk met een berichtje naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

Wij hebben halverwege februari 2021 wel inzichtelijk welke kunstpunten meedoen en waar eventueel nog ruimte is voor exposanten. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact.

Overzichtstentoonstelling

 Net als in 2019 zullen wij in 2021 een overzichtstentoonstelling samenstellen en inrichten in de Westermolen in Dalfsen. Hier worden werken tentoongesteld met het thema "Vlag & Wimpel". Deelnemers worden hier tzt over geïnformeerd.

Richtlijnen

 • Voordat je tekst en beeld aanlevert dien je je aan te melden via het aanmeldformulier dat in november 2020 online staat.
  Je ontvangt een bevestiging van ontvangst. Krijg je die niet? Stuur dan even een email.
 • Uitsluitend foto's van jouw werk, niet van jezelf. Het mogen dus meerdere foto's zijn. Wij maken daar dan een keuze uit.  Liefst als losse afbeeldingen (.jpg) en minimaal 300 dpi of bestand van minimaal 1 mb per foto.
 • Maximaal 50 woorden in de tekst. Houd de tekst kort en bondig en maak het informatief voor de lezer. Wat kan de lezer verwachten op jouw kunstpunt of van jouw werk? 
 • Je bent vrij om zelf te zorgen voor eventuele muzikale omlijsting. Communiceer dit onderling zodat de muziek eventueel kan rondreizen als het ware.
 • Ga je de pers inlichten of uw kunst(punt) promoten? Prima! Hoe meer PR hoe beter! Wil je zo vriendelijk zijn de Stichting -kunst om dalfsen- te vermelden, liefst met vermelding van website? Dan profiteren we er met z'n allen van!
  LET OP: Dalfsennet stelt het niet op prijs dat iedereen afzonderlijk berichten gaat sturen. Dus daar zorgen wij zelf voor.
 • Er komt GEEN herinneringsmail voor het aanleveren van de tekst; op 15 januari dient alles ingeleverd te zijn. 
 • Verder dient nog opgemerkt te worden dat een externe werkgroep de meibrochure controleert op spelling en interpunctie. Hoe je eigen stukje er uiteindelijk uit komt te zien, kun je komen beoordelen tijdens de correctieronde (dinsdag 3 maart 2020 om 20.00 uur in de Westermolen in Dalfsen).
 • Aangeleverd (beeld)materiaal wordt met zorg behandeld en zal worden gebruikt in de gids en op onze website. Heb je vragen of opmerkingen omtrent het gebruik van uw beeldmateriaal, dan horen wij het graag.
 • Verras de bezoeker met nieuw werk!
 • Indien je je aanmeldt voor het meiweekend, geef je ons toestemming om je op de hoogte houden van nieuws via onze digitale nieuwsbrief.
 • Tot slot nog een organisatorische mededeling. De kunstpunten zijn degenen die de ruimte bieden voor de kunstenaar om te exposeren. Zij bespreken eventuele mogelijkheden met de deelnemende exposanten en eventuele kosten. Het is niet de bedoeling dat de exposant gaat bepalen wat er bij een kunstpunt gebeurt. De exposant MAG exposeren. Overleg goed met elkaar en wees duidelijk. 
 • Indien er vragen zijn, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.
 • Indien je je aanmeldt gaan wij uit van deelname. De factuur volgt in april 2021.

LET OP

Belangrijk voor kunstpunten! Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet is er de afgelopen jaren gesproken over het (brand)veilig gebruik van tenten voor evenementen. De onduidelijkheid bij organisatoren, tentenleveranciers, brandweer en gemeenten waren aanleiding om landelijk beleid te maken voor (brand)veiligheid van tenten voor evenementen. De brandweer Dalfsen heeft voor u de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Indien je je aanmeldt, krijg je meer informatie over de eisen mbt brandveiligheid van tenten die gebruikt worden bij evenementen. Je bent als kunstpunt zelf verantwoordelijk hiervoor.
Stichting - Kunst om Dalfsen - geeft hierbij aan dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk kan worden gesteld voor het gebruik van tenten/overkappingen e.d.