Wat is er de afgelopen jaren gebeurd?

2006

In 2006 is de Stichting -kunst om dalfsen- gestart met het organiseren van activiteiten rondom Kunst en Cultuur in de Gemeente Dalfsen en omgevingom om deze te bevorderen bij een groot publiek, plaatselijke bevolking en toeristen. Het was een zeer succesvol seizoen waarbij vooral het contact tussen de geïnteresseerde bezoeker en de maker aansprak.

2007

In 2007 was er eerst het meiweekend, in juli en augustus was er het zomerseizoen bij diverse kunstpunten en in oktober was er de internationale kunstmanifestatie "de Vechtvlotter".

Voor al deze inspanningen is de stichting -kunst om dalfsen- beloond met de Toeristische Stimuleringsprijs 2007. We mochten uit handen van wethouder Diny Laarman de prijs in ontvangst nemen.

2008

In 2008 was er het meiweekend, in juli en augustus was er het zomerseizoen bij diverse kunstpunten. In het najaar hebben we Kunst te Kijk georganiseerd. De etalages van de winkels in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen en Ommen werden ingericht als zijnde een grote galerie. Kunstenaars uit de regio exposeerden hun werk in de etalages van de winkels en in horecagelegenheden. Een groot succes!


2009

 In 2009 hebben we op 1 mei was er de UNICEF kunstveiling georganiseerd. De opbrengst hiervan kwam geheel ten goede van Unicef. 2 en 3 mei stonden in het teken van het Kunstweekend. Dit jaar was er ook weer veel belangstelling. In oktober vond Kunst te Kijk plaats gedurende twee weken. Ook hebben we in het oude postkantoor in Dalfsen ons nieuwe Kunstpunt ingericht. Tijdens Kunst te Kijk was hier een overzichtstentoonstelling te bezichtigen van alle deelnemers. Dit jaar is voor de eerste keer een Kunstprijs uitgereikt aan "de meest gewaardeerde kunst/kunstenaar". Voor 2009 is dat Marja Pieper. Gefeliciteerd!

2010

2010 Stond in het teken van ons lustrum. We bestonden 5 jaar! Het meiweekend was extra feestelijk met optredens van muzikanten en een theatergezelschap. Tijdens de Kunstdag van de Blauwe Bogen Dagen in Dalfsen konden kinderen allerlei moois maken in het Kunstpunt o.b.v. vrijwilligers. De herfst vakantie stond in het teken van Kunst te Kijk.

2011

 In 2011 was de vormgeving van het programmaboekje in warme kleuren in de sfeer van moederdag. Dit viel nl. in hetzelfde weekend. Wederom succesvol verlopen. Kunst te kijk duurde dit jaar twee weken en werd feestelijk geopend in de Galerie Het Kunstpunt.


2012

 Kunst- & Cultuurweekend in mei 2012 met als thema "bevrijdende" kunst. De v.m. Synagoge heeft diverse kunstenaars expositieruimte geboden.

2013

 In 2013 heeft het Kunst- Cultuurweekend op 4 en 5 mei het thema " Kunst als water, water als kunst" gekregen. Bij veel kunstpunten was hieraan extra aandacht gegeven. Er waren weer meer kunstpunten en met meer deelnemers vergeleken met voorgaande jaren. We groeien nog steeds! Van 5 t/m 26 oktober kunt u wederom genieten van KUNST TE KIJK in Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen!

2014

In 2014 vormde ons kunstweekend de start van een geweldige culturele zomer met als thema: Taal & Teken. Tijdens de Koningsdagen op 25,26 en 27 april waren wij al te vinden bij de tent op het evenemententerrein naast het gemeentehuis in Dalfsen. Ook deden we mee met de ORANJEFAIR op 27 april van 13.00 tot 17.00 uur. 


2015

 In 2015 hebben wij het culturele seizoen geopend met de UITmarkt Dalfsen 2015 mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Dalfsen. De UITmarkt vond plaats tijdens de ORANJEFEESTEN op 25 april vanaf 13.00 uur. Op 2 en 3 mei vond vervolgens het Kunst- & Cultuurweekend plaats dat het thema "kijk 10 x " kreeg, wij bestaan namelijk 10 jaar dit jaar JIPPIE!!!

2016

 In 2016 hebben wij voor de tweede maal het culturele seizoen geopend met de UITmarkt Dalfsen 2016. Wederom mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Dalfsen. De UITmarkt vond plaats tijdens de ORANJEFEESTEN. Op 7 en 8 mei vond vervolgens het Kunst- & Cultuurweekend plaats dat het thema "De Vondst" kreeg, geheel in het teken van de vondsten in Oosterdalfsen. Wij hebben bij wijze van aankondiging de dame en heer van Dalfsen levensgroot afgebeeld en laten beplakken door kinderen tijdens de UITmarkt. 

2017

In 2017 was het thema "Binnenste Buiten".

Alweer de  12e  editie van - het kunst- en cultuur weekend. Samen met Cultureel Café & De vrienden van de Grote Kerk een extra avond georganiseerd. In de Grote Kerk exposeerde Ellen Korth, een kunstenaars met internationale bekendheid. Tijdens deze extra avond heeft zij haar werk toegelicht. Ook was er een klassiek concert Jeroen den Herder en Ivette van Laar met als thema: "Heimat, ontheemding". Passend bij het kunstwerk "Charkow" van Ellen Korth.

52 kunstpunten in 2017 met verrassend werk.


2018

Als een rode draad liep het thema Weer & Wind door het gehele weekend heen. Dit jaar hadden we een 200-jarige in ons midden. De Westermolen in Dalfsen. Daar weer en wind van levensbelang zijn voor haar, kreeg de molen wat extra aandacht tijdens het weekend. In de Westermolen werd een mooie overzichtstentoonstelling ingericht. 

2019

Op 4 en 5 mei vond ons kunst- en cultuurevenement plaats en was er Kunst om Dalfsen. 45 Kunstpunten in de gemeente Dalfsen hadden de deuren geopend en hebben de bezoekers van uiteenlopende vormen van kunst kunnen genieten. Het thema dit jaar was "Vuur & Vlam". Een overzichtstentoonstelling van kunstwerken met dit thema was te bezichtigen in de Westermolen. 

2020

Helaas hebben we het evenement in het eerste weekend van mei moeten afblazen vanwege de Corona uitbraak. Een rare onzekere tijd volgde. We gaan ervan uit dat we in 2021 gewoon weer kunnen verder gaan waar we zijn gebleven. De 15e keer dat we het kunst- en cultuurweekend organiseren. Dus tijd voor een feestje met "VLAG & WIMPEL". 


2021

In 2021 werd het kunst- & cultuurweekend georganiseerd in het derde weekend van september. Het laatste weekend van de WAK (week van de amateurkunst) op zaterdag 18 en zondag 19 september. 

Het thema van dit jaar "Vlag en Wimpel", die mochten wel uit! Na een lange tijd van onzekerheid kon het weekend dan toch eindelijk doorgaan en iedereen was daar ook aan toe. Het was echt een feest!

 

Ook organiseerden wij het kunst- & cultuurweekend in 2021 voor de 15e keer!  

Dit jaar deden 46 kunstpunten mee en op de meeste kunstpunten exposeerden meerdere kunstenaars.

De opkomst was enorm en wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend vol met blije gezichten! Dat doet een mens goed. Kunstenaars hebben weer prachtig werk laten zien.

EXTRA project 2021

Naast het kunst- & cultuurweekend hebben wij ism Ondernemend Dalfsen en gemeente Dalfsen het KUNSTLICHT Project opgezet. Kunstenaars zijn uitgenodigd op de lantaarnpalen in het centrum van Dalfsen tot kunstwerken te verheffen. Met qrcodes konden bezoekers, toeschouwers stemmen op de verschillende palen. Dalfsen is er echt van opgefleurd. Uiteindelijk zullen de lantaarnpalen plaats maken voor nieuwe. Wat er met de kunstwerken gebeuren zal, is nog niet bekend. Maar daar vinden we vast een creatieve oplossing voor ;-)

2022

Het was druk op zaterdag 7 en zondag 8 mei in Dalfsen, Hoonhorst, Nieuwleusen en Lemelerveld! Er was weer veel te zien en te beleven. 

Maarliefst 48 kunstpunten openden dit weekend de deuren van 10.00 tot 17.00 uur lieten een grote diversiteit aan kunsten zien. 

Trouwe kunstpunten en deelnemers met nieuw werk en ook nieuwe kunstpunten lieten verrassend en inspirerend werk zien.

Dit jaar was de overzichtstentoonstelling  in de toren van de  Grote Kerk in Dalfsen, op kunstpunt 5 met als thema SMAAK & VERMAAK.

 


2023

Het eerste weekend van mei 2023 viel op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Het thema was RECHT & ROND.

Maarliefst 51 kunstpunten namen deel. Het weer was op zaterdag prachtig. Zondag iets minder mooi, maar toch wel zo mooi dat het geen reden was om thuis te blijven. 

Het was wederom een geweldig weekend!

 

Een korte impressie: