BART STEVENS

Ik ben Bart Stevens. Ik zie mezelf als amateurkunstenaar en ben pas op latere leeftijd begonnen met het maken van kunst. Ik schilder voornamelijk groter werk (1m bij 1m) op zelfgemaakte houten panelen.
Kunstwerk
Mijn kunstwerk geeft een impressie van twee van mijn schilderijen die ik eerder gemaakt heb. Op deze manier wil ik laten zien wat voor kunst ik maak. De originele schilderijen zijn op houten panelen van 1 bij 1 meter gemaakt. Daarom zijn de schilderijen op de lantaarnpaal ook een meter hoog. In het kunstwerk worden stukjes onthuld. Je ziet dus niet alles. Bij het groene schilderij zie je nog veelal strakke figuren die 'de ratio' verbeelden. Op het blauwe schilderij worden stukjes onthuld die losser en meer organisch zijn. Hier wordt 'het gevoel' verbeeld. Verder mag iedereen erin zien wat hij/zij wil. Dat is het mooie aan kunst. 
Materialen en aanpak
Ik schilder veel met acrylverf. Ook dit kunstwerk is gemaakt met acrylverf. Het werkt makkelijk en droogt snel. Ook heb ik houtskool gebruikt. Of dit er na regen nog opzit is maar de vraag. De schilderijen zijn afgewerkt met fixeer. 
Ik ben begonnen met een witte onderlaag, gespoten met acrylverf. Daarna is er een laag met kleuren op geschilderd. De derde laag is geschilderd en verhult de tweede laag grotendeels. Daarna is een vierde laag met sterk verdunde witte verf over geschilderd met als laatste strepen van houtskool. Bij de afwerking is het hele schilderij bedenkt met een laagje fixeer.