Ester van de Kamp

Beste lezer,

 

Oke je geeft je op voor het versieren van een oude vieze paal, maar dan..........?

Je krijgt paal 3 toegewezen en je mag zelf weten wat je gaat doen. De plattegrond was erbij geleverd dus ik op zoek naar paal 3! En dan denken wat ga ik met die paal doen. Toen kreeg ik het volgende idee.

 

Ik kom uit het westen en als ik bij mijn ouders naar Dalfsen rijdt, dan kom ik langs het mooie Fletcher hotel. (Blauwe gebouw op de foto.) Wat een mooi gebouw vind ik dat. Het Fletcher hotel werd dus mijn inspiratiebron voor  paal 3! Ik ben thuis veel aan het mozaiken  met kapotgeslagen kopjes van de kringloop.(Zie collage van andere  thuis mozaiek werk.)  Die heb ik er dus opgeplakt. De wasbollen vond ik lijken op de witte bollen die naast het hotel liggen. Die zijn er helaas afgevallen door de wind en regen denk ik. De schelpen aan de bovenkant zijn de twee rijen ramen.

 

Wat was het gezellig om paal 3 in de openlucht midden op de straat in Dalfsen te versieren. Veel gezellige praatjes gemaakt en kinderen vonden het leuk om mee te helpen. Die zochten dan de plek van de afgevallen scherven en mochten die ook zelf weer opplakken. Of ze mochten kiezen met welke scherven ik het volgende rondje moest beplakken.

 

Eén mevrouw die vroeg of ik een kunstenaar was. Nou dat voel ik totaal niet zo. Ik vind het gewoon fijn om iets met mijn handen te maken.

De mevrouw zei: "Ik vind alles kunst wat ik zie, en waar ik een emotie bij krijg. Dit vind ik dus kunst, want ik word er blij van!" Dit vond ik een top opmerking.

De volgende winkeliers wil ik bedanken: Ik kon water gebruiken bij Vieth en tijdens het plakken mocht ik de trap lenen en kreeg ik koffie en lunch bij van der Most.  Het was gezellig en inspirerend om met een aantal andere paalversierders te kletsen. Ik vond het een origineel initiatief om wat vrolijkheid in de winkelstraat te brengen.

 

Vind je het ook leuk om een keer iets te maken van stuk geslagen kopjes of kant en klare steentjes, dan wil ik je wel uitleggen hoe ik het doe. 

 

Groeten van Ester van de Kamp

vandekamp.ester@gmail.com