Spelregels en aanmelden kunst- en cultuurweekend  -  4 en 5 mei 2024

Het kunst- en cultuurweekend 2024 van Stichting -kunst om dalfsen- vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Het thema is ECHT NEP en zal een bindende factor zijn tussen de kunstpunten. De deelnemende kunstpunten en kunstenaars zijn geheel vrij om wel of niet op eigen wijze invulling te geven aan het thema. Dat kan natuurlijk individueel maar er zou bijvoorbeeld ook gedacht kunnen worden aan onderlinge samenwerking. Wij gaan er weer een mooi kunst- & cultuurweekend van maken!

HOE WERKT HET?

Tijdens het kunst- en cultuurweekend openen tal van KUNSTPUNTEN hun deuren voor bezoekers. Op de meeste van deze punten is het werk van verschillende exposanten te bewonderen. In 2023 namen 51 kunstpunten deel, verspreid over diverse prachtige locaties in de gemeente Dalfsen, zoals Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

Heb je zelf een mooie locatie en wil je graag deelnemen? Dat is mogelijk. De meeste kunstpunten hebben al contacten met exposanten. Daarnaast kan het voorkomen dat ze nog ruimte hebben voor een kunstenaar. Er zijn ook kunstenaars die graag willen deelnemen, maar nog geen geschikte locatie hebben gevonden. Wij brengen kunstenaars zonder locatie in contact met kunstpunten die nog ruimte hebben voor een exposant. Je kunt aangeven in het aanmeldingsformulier of je als kunstpunt nog kunstenaars zoekt, of als kunstenaar nog een locatie zoekt.

De kosten voor deelname bedragen €60,- (exclusief btw voor bedrijven) en €72,60 voor particulieren. Elk kunstpunt krijgt hiervoor een vermelding in onze gids. Exposanten die ook graag vermeld willen worden in de gids betalen eveneens €60,- (exclusief btw voor bedrijven) en €72,60 voor particulieren.

 

Wil je je aanmelden als KUNSTPUNT?


Om als kunstpunt deel te nemen, moet jouw kunstpunt zich bevinden in de gemeente Dalfsen of in ieder geval in de buurt van de gemeentegrens. De deelnamekosten bedragen €60,- (exclusief btw voor bedrijven) en €72,60 voor particulieren. Alle kunstpunten worden opgenomen in een handzame gids. Naast de vermelding in de gids blijft jouw kunstpunt gedurende 1 jaar op deze website vermeld. Het digitaal verzenden van het formulier geldt als bindend, en de factuur ontvang je eind april.

Het aanmeldformulier is te vinden onderaan deze pagina, genaamd "Aanmeldformulier kunstpunt". Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail. Daarna word je gevraagd om tekst (maximaal 50 woorden) en bij voorkeur meerdere foto's aan te leveren. Je kunt tot uiterlijk 15 februari 2024 beeldmateriaal en tekst sturen naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl.

 

Onze "spelregels" staan hieronder vermeld.

 

LET OP:

Deelname door bedrijven als kunstpunt wordt wederom enorm gewaardeerd. Bedrijven die deelnemen als kunstpunt met commercieel belang dienen naast kunstpuntvermelding ook een advertentie van minimaal 1/3 pagina te plaatsen (bijvoorbeeld horecabedrijven).

 

Wil je je aanmelden als deelnemend KUNSTENAAR bij een kunstpunt?


Je gaat exposeren bij een kunstpunt dat deelneemt aan het kunst- en cultuurweekend en je wilt zelf als kunstenaar ook een stukje in de gids plaatsen. De kosten hiervoor bedragen €60,- (exclusief btw voor bedrijven) en €72,60 voor particulieren. Je geeft aan bij welk kunstpunt je exposeert in het aanmeldingsformulier, je wordt dan opgenomen in de gids bij het betreffende kunstpunt en staat gedurende een jaar op deze site. Het kunstpunt dient zich eveneens aan te melden (zie hierboven). Het versturen van het formulier onderaan deze pagina is bindend, de factuur ontvangt u in mei.

 

Het formulier vind je onderaan deze pagina: "Aanmeldformulier kunstenaar". Na aanmelding ontvang je een bevestiging via email. Je wordt dan gevraagd om tekst, max 50 woorden en liefst meerdere foto's aan te leveren. Nadat je je hebt aangemeld, kun je tot uiterlijk 15 februari 2024 beeldmateriaal en tekst sturen naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

 

Je hoeft als kunstenaar NIET te wonen in de gemeente Dalfsen. 

 

Stel je bent kunstenaar en je wilt graag deelnemen aan ons kunst- en cultuurweekend maar....je hebt nog geen plek waar je kunt exposeren. Dat kan natuurlijk.

Mail dan je naam en een paar afbeeldingen van je werk met een berichtje naar meiweekend@kunstomdalfsen.nl

Wij hebben halverwege februari wel inzichtelijk welke kunstpunten meedoen en waar eventueel nog ruimte is voor exposanten. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact.

 

Je kunt natuurlijk ook meedoen als kunstenaar zonder dat u een stukje in de gids zet. Dan hoef je  je hier niet aan te melden en kun je zelf contact opnemen met een kunstpunt. Je wordt dan niet met naam en werk opgenomen in de gids en de website.

Je bent muzikant


Je bent muzikant, speelt in een band of zingt in een koor. Je speelt toneel of misschien draag je gedichten voor. Tijdens het kunst- & cultuurweekend is het mogelijk om je kunsten te vertonen/ te laten horen. Zou je graag willen optreden op 1 of meerdere kunstpunten?  Dat kan. Laat het ons weten via:

meiweekend@kunstomdalfsen.nl . Wij zullen contact opnemen!

 

Drukproefcontrole en FEELGOOD-bijeenkomst


 

Bij de drukproefcontrole kun je zelf je "stukje" in de gids controleren. Gewenste wijzigingen zullen worden uitgevoerd en je krijgt via e-mail een nieuw proefje toegestuurd. De Feelgoed bijeenkomst is er om elkaar voor het weekend te ontmoeten en dan worden ook de gidsen, posters en banners uitgedeeld.

Locatie en tijden wordt nog bekend gemaakt via de nieuwsbrief. Deze ontvang je als je je hebt ingeschreven voor deelname aan het kunst- & cultuurweekend 2024.

 

Spelregels


 • Voordat je tekst en beeld aanlevert dien je je aan te melden via het daarvoor bestemde  aanmeldformulier.
  Je ontvangt een bevestiging van ontvangst. Krijg je die niet? Stuur dan even een email.
 • Uitsluitend foto's van jouw werk, niet van jezelf. Het mogen dus meerdere foto's zijn. Wij maken daar dan een keuze uit.  Liefst als losse afbeeldingen (.jpg) en minimaal 300 dpi of bestand van minimaal 1 mb per foto.
 • Maximaal 50 woorden in de tekst. Houd de tekst kort en bondig en maak het informatief voor de lezer. Wat kan de lezer verwachten op jouw kunstpunt of van jouw werk? 
 • Je bent vrij om zelf te zorgen voor eventuele muzikale omlijsting. Communiceer dit onderling zodat de muziek eventueel kan rondreizen als het ware.
 • Ga je de pers inlichten of uw kunst(punt) promoten? Prima! Hoe meer PR hoe beter! Wil je zo vriendelijk zijn de Stichting -kunst om dalfsen- te vermelden, liefst met vermelding van website? Dan profiteren we er met z'n allen van!
 • Er komt GEEN herinneringsmail voor het aanleveren van tekst en afbeeldingen; op 15 februari dient alles ingeleverd te zijn. 
 • Verder dient nog opgemerkt te worden dat een externe werkgroep de meibrochure controleert op spelling en interpunctie. Het kan zijn dat er dus tekstuele of grammaticale aanpassingen worden gedaan. Hoe je eigen stukje er uiteindelijk uit komt te zien, kun je beoordelen tijdens de drukproefcontrole .
 • Aangeleverd (beeld)materiaal wordt met zorg behandeld en zal worden gebruikt in de gids en op onze website. Heb je vragen of opmerkingen omtrent het gebruik van uw beeldmateriaal, dan horen wij het graag.
 • Verras de bezoeker met nieuw werk!
 • Indien je je aanmeldt voor het meiweekend, geef je ons toestemming om jou op de hoogte houden van nieuws via onze digitale nieuwsbrief.
 • Tot slot nog een organisatorische mededeling. De kunstpunten zijn degenen die de ruimte bieden voor de kunstenaar om te exposeren. Zij bespreken eventuele mogelijkheden met de deelnemende exposanten en eventuele kosten. Het is niet de bedoeling dat de exposant gaat bepalen wat er bij een kunstpunt gebeurt. De exposant MAG exposeren. Overleg goed met elkaar en wees duidelijk. 
 • Indien er vragen zijn, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.
 • Indien je je aanmeldt gaan wij uit van deelname. De factuur volgt in april/mei 2024.

LET OP:


Belangrijk voor kunstpunten! Zoals je waarschijnlijk wel weet is er de afgelopen jaren gesproken over het (brand)veilig gebruik van tenten voor evenementen. De onduidelijkheid bij organisatoren, tentenleveranciers, brandweer en gemeenten waren aanleiding om landelijk beleid te maken voor (brand)veiligheid van tenten voor evenementen. De brandweer Dalfsen heeft voor u de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Indien je je aanmeldt, krijg je meer informatie over de eisen mbt brandveiligheid van tenten die gebruikt worden bij evenementen. Je bent als kunstpunt zelf verantwoordelijk hiervoor.
Stichting - Kunst om Dalfsen - geeft hierbij aan dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk kan worden gesteld voor het gebruik van tenten/overkappingen e.d.

 

Daarnaast het volgende: In september 2021 heeft het kunst- en cultuurweekend plaats gevonden met corona restricties. Ieder kunstpunt was zelf verantwoordelijk voor het handhaven ervan. Wij gaan ervan uit dat het weekend gewoon in mei kan plaatsvinden. Tegen de tijd dat de gids gedrukt gaat worden en het lijkt 

erop dat het in geen geval kan doorgaan omdat dat vanuit de overheid wordt afgeraden, om welke reden danook, dan laten wij de gids niet drukken en kijken wij of we het weekend weer naar september kunnen verplaatsen. Maar indien de gids gedrukt wordt, gaan wij ervan uit dat alle kunstpunten deelnemen.

Indien na druk toch afgezien wordt van deelname dan dient het kunstpunt dit zelf kenbaar te maken aan de bezoekers op de locatie. Dit omdat mensen het kunstpunt zullen bezoeken omdat deze in de gids vermeld staat. Kosten voor de vermelding van het kunstpunt en de evtuele vermeldingen van deelnemende  kunstenaars op het betreffende kunstpunt, zullen wel in rekening worden gebracht.